‘Hoffotograaf’ Corina Gerritsen speelt bescheiden rol in blijspel

Corina Gerritsen - Bloesems Toneel - Even voorstellen

Categorie: Toneel

22 maart 2023

Toneelvereniging Amicitia bestaat 100 jaar. Om dit te vieren, spelen we in maart en april 2023 vier keer de jubileumvoorstelling Bloesems. Naast de vaste toneelgroep staat er deze keer ook een aantal oud-spelers en debutanten op het podium. Die stelden we allemaal in een kort interview al aan jullie voor. Nu zijn ook de vaste tonelisten aan de beurt. Corina Gerritsen (56) is al ruim dertig jaar verbonden aan Amicitia, maar speelt pas een paar jaar toneel.

Sinds wanneer ben je lid van Amicitia?

“Vier jaar geleden ben ik begonnen met toneelspelen, tegelijk met Marianne Sloot. Sabine Bolder had toen al zo lang aan ons hoofd zitten ‘zeuren’ dat we lid moesten worden van de toneelvereniging dat we uiteindelijk maar toe hebben gezegd, haha. Dit was tijdens Koningsdag. Muziek heb ik nooit gespeeld, maar ik ben 31 jaar lang wel vaak mee geweest naar de optredens van de muziekvereniging.”

Wat is Amicitia voor een club voor jou?

“Gezellig. Het is altijd lachen. Nu ook weer met die oud-leden. Geweldig! Ik vind het fijn om lid te zijn van deze club en heb er dan ook nooit spijt van gehad dat ik me destijds heb laten overhalen door Sabine. De saamhorigheid is groot, al ben je met toneel natuurlijk wel korter samen dan met de muziek, omdat het seizoensgebonden is.”

Aan welke voorstelling heb je de mooiste herinneringen?

“Ik heb er nog niet zoveel gespeeld, haha. Dit is pas mijn tweede uitvoering, in 2022 ging de voorstelling uiteindelijk niet door vanwege corona. Zo jammer, die was heel erg leuk en we hadden er al twee jaar voor geoefend. Mijn eerste stuk was ‘Wie gelooft er in spoken’. Ook leuk!”

Wat vind je er van dat je tijdens de jubileumvoorstelling met oud-spelers op het podium staat?

“Ik geniet van die mensen. Ze hebben zo’n plezier en zijn er helemaal vol van. Vooral de oude garde. Ze zijn allemaal even enthousiast, zo leuk! Vincent Scholten kende ik niet eens, maar die speelt zo goed, net als Jan Schuurman. Geweldig!”

Welke rol(len) speel je in het blijspel Bloesems?

“De rol van Agnes van het Blijf-van-mijn-lijfhuis. Een klein rolletje, maar dat wilde ik ook graag. Daarnaast sta ik een paar keer als figurant op het podium. Ik ben bij het vrouwenkoor en de trouwerij en loop als Chinees met een fototoestel door Amsterdam. Dat past ook wel een beetje bij me, want ik heb ook alle foto’s voor de publiciteit rondom de jubileumvoorstelling gemaakt.”

Meer nieuws van Amicitia

Kids Festival 2024

Kids Festival 2024

Sfeermarkt Loil deels in teken van kinderfestival LOIL - De Sfeermarkt Loil staat dit jaar deels in het teken van...

Sfeermarkt 2024

Sfeermarkt 2024

Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 12:50 uur. Sfeermarkt Loil grotendeels in teken van muziek en kinderfestival...