Oud-speler Jeroen Schlief stond ruim twintig jaar op het podium

Jeroen Schlief - Bloesems Toneel - Even voorstellen

Categorie: Toneel

18 januari 2023

Toneelvereniging Amicitia bestaat 100 jaar. Om dit te vieren, spelen we in maart en april 2023 drie keer de jubileumvoorstelling Bloesems. Het blijspel wordt dit keer niet alleen uitgevoerd door de vaste toneelgroep. Er staat ook een aantal oud-spelers en debutanten op het podium. Oud-speler Jeroen Schlief (52) speelde ruim twintig mee bij Amicitia. In een kort interview stellen we hem graag voor!

Wanneer was je lid van Amicitia? En hoe lang?

“Ik ben op mijn zestiende begonnen en heb in totaal 22 keer meegespeeld. Maar ik ben er tussendoor ook een paar keer uit geweest. Wanneer ik definitief ben gestopt, weet ik niet precies meer. De reden was in elk geval, dat ik toen niet voldoende tijd meer kon vrijmaken voor toneel. Ik vind toneelspelen nog altijd heel leuk, maar het kost ook veel tijd. Als ik speel, wil ik dat voor de volle 100 procent doen. Dat lukt helaas niet meer.”

Hoe kijk je terug op die tijd?

“Ik heb altijd veel gein gehad. Onder elkaar was het erg leuk. Als je mekaar nu weer ziet, is het al snel weer vertrouwd. Vooral aan de tijd met Jan Bolder heb ik hele fijne herinneringen. Jan was voor mij een echt vaderfiguur. Ik kon met hem lachen en heb veel van hem geleerd. Hij heeft me het toneelspelen bijgebracht.”

Aan welke voorstelling heb je de mooiste herinneringen?

“Mijn mooiste stuk was Amor richt zijn pijlen in 1991. Dat speelden we toen nog tussen kerst en oud en nieuw. Die voorstelling liep als een trein, maar had ook hele humoristische scènes. Ik weet nog dat ik in het stuk verliefd was op Sabine (Bolder), maar ik zag slecht, en besprong daardoor de verkeerde. Dat was Rosalien (Branderhorst). Ik lag bovenop haar op de bank en zij met haar benen de lucht in, haha.”

Was je meteen enthousiast toen ze je vroegen om voor de jubileumvoorstelling van Amicitia nog een keer het podium te betreden?

“Zeker! Ik ben hartstikke druk met een studie, verbouwing en mijn werk, dus ik heb wel gezegd dat ik een kleine rol wilde. En die heb ik. Een hele kleine zelfs, waarbij ik maar heel weinig tekst heb. Maar ik ben er bij en dat vind ik erg leuk.”

Welke rol(len) speel je in de jubileumvoorstelling?

“Ik heb de rol van pastoor en moet een Loils stel trouwen. Verder heb ik nog een figurantenrol als zwerver in Amsterdam, waar het stuk zich ook deels afspeelt. Ik heb nog niet gerepeteerd, omdat ik op maandagavond naar school moet. Ik kijk er naar uit om weer met de spelers van toen op het podium te staan.”

Meer nieuws van Amicitia

Uitslag loterij 2023

Uitslag loterij 2023

De uitslag van de loterij is bekend! Bekijk hieronder of je één van de winnende loten hebt. Neem contact op met...

Kids Festival 2023

Kids Festival 2023

Sfeermarkt Loil grotendeels in teken van kinderfestival LOIL - De Sfeermarkt Loil staat dit jaar grotendeels in het...