Oud toneelspelers Amicitia weer op de planken?

Categorie: Toneel

2 april 2021

De muziekvereniging van Amicitia is opgericht in 1913. Deze groep mensen heeft er 10 jaar later voor gekozen om een toneelgroep op te richten om de vereniging financieel gezond te houden. Inmiddels zit toneel Loil in het bloed. In 1923 stonden de spelers van Amicitia voor het eerst op de planken, in 2023 bestaat Amicitia toneel dus 100 jaar! Dat is een lange tijd en in die 100 jaar zijn evenzoveel stukken opgevoerd en talloze spelersgekomen en gegaan. Dit jubileum willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We vieren dit door de schitterende blijspel ´Bloesems´ (Auteur: Eggendoor, D.J.) op de planken te brengen.

Hierbij is speciaal voor oud-spelers van Amicitia een prominente rol toebedacht. Ben jij een oudgediende bij Amicitia en wil je nog een keer op het toneel schitteren? Meld je dan aan bij Sabine Bolder.

Maar ook het publiek kan zijn stem uitbrengen! Misschien heb jij wel een favoriete speler die je nog een keer op de planken wilt zien. De stemmen zijn uitgebracht en de rollen zijn inmiddels verdeeld.

Wij hebben vele reacties mogen ontvangen en zo kunnen we het feest “Amicitia 100 jaar toneel ” op een bijzondere wijze vieren met Amicitia leden, oud-toneelspelers en natuurlijk, jullie als publiek.

Meer nieuws van Amicitia

Uitslag loterij 2023

Uitslag loterij 2023

De uitslag van de loterij is bekend! Bekijk hieronder of je één van de winnende loten hebt. Neem contact op met...

Kids Festival 2023

Kids Festival 2023

Sfeermarkt Loil grotendeels in teken van kinderfestival LOIL - De Sfeermarkt Loil staat dit jaar grotendeels in het...