Toneel Amicitia 100 jaar

Categorie: Toneel

2 juni 2022

100 jaar toneel Amicitia. Het feest dat op een bijzondere wijze gevierd dient te worden door onder andere oud spelers weer op de planken te krijgen. Dit was na een avondje brainstormen het idee van “De Toneelgroep”. Vol trots kunnen we zeggen dat dit werkelijkheid gaat worden. 

De kick-off voor de invulling van het jubileum jaar hebben we maandag 16 mei jl. mogen vieren met de spelersgroep, vrijwilligers en Orgelgeschut in het Hart van Loil (kerk). De invulling van de avond bestond uit de ideeën van de regie en werkgroep te presenteren en bovenal iedereen te enthousiasmeren. We kunnen zeggen dat het gelukt is!

We hebben als jubileumstuk gekozen voor “Bloesems” (auteur: Eggendoor, D.J.)

Een blijspel ondersteund met passende muziek. De 2 ingrediënten die verwijzen naar Amicitia: muziek en toneel gaat al 100 jaar goed samen. De muzikale invulling wordt verzorgd door de muziekgroep van Amicitia en door Orgelgeschut. Laatst genoemde zijn Marjo Berentzen en Carl Lankveld. Tijdens de kick off zijn we getrakteerd op een miniconcert van dit enthousiaste duo en hebben samen een eerste stap gezet richting een muzikale samenwerking door het openingslied te presenteren. Deze werd door iedereen enthousiast ontvangen en al lekker meegezongen. 

Vanaf september as. gaat het repeteren beginnen en laten we “de Bloesem in de knop” langzaam uitbloeien tot een prachtige vrucht waar iedereen in het voorjaar van 2023 van kan gaan genieten. 

Groetjes de regie, Rosalien Branderhorst, Willem Duis, Marjo Berentzen en Sabine Bolder 

Meer nieuws van Amicitia

Kids Festival 2024

Kids Festival 2024

Sfeermarkt Loil deels in teken van kinderfestival LOIL - De Sfeermarkt Loil staat dit jaar deels in het teken van...

Sfeermarkt 2024

Sfeermarkt 2024

Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 12:50 uur. Sfeermarkt Loil grotendeels in teken van muziek en kinderfestival...