Oud-jeugdspeler Bart Schlief (22) betreedt voor tweede keer het podium

Categorie: Toneel

6 januari 2023

Toneelvereniging Amicitia bestaat 100 jaar. Om dit te vieren, spelen we in maart en april 2023 drie keer de jubileumvoorstelling Bloesems. Het blijspel wordt dit keer niet alleen uitgevoerd door de vaste toneelgroep. Er staat ook een aantal oud-spelers en debutanten op het podium. Bart Schlief (22) is waarschijnlijk de jongste oud-speler van het stel. In een kort interview stellen we hem graag voor!

Wanneer was je lid van Amicitia? En hoe lang?

“Ik heb slechts één jaar meegespeeld. Dat was bij de jeugd, een jaar of negen, tien geleden. Ik vond het erg leuk wat mijn vader Jeroen Schlief toen deed, dus heb ik me ook aangemeld bij Amicitia. Na dat eerste jaar ging ik naar de middelbare school, waardoor de tijd en interesse minder werden. Bovendien viel de jeugd toen ook een beetje weg bij de toneelvereniging.”

Hoe kijk je terug op die tijd?

“Ik vond toneelspelen wel leuk en heb er, ondank dat het maar één jaar was, best veel van geleerd. Vooral op het gebied van expressie. We hadden dat jaar een student als regisseur, die zelf een stuk had geschreven geïnspireerd op De vloek van de mummie. Ik had daarin de rol van dokter en mummie, weet ik nog.”

Was je meteen enthousiast toen ze je vroegen om voor de jubileumvoorstelling van Amicitia nog een keer het podium te betreden?

“Sabine Bolder deed eind oktober, begin november een appje naar mijn vader of ik het ook leuk vond om een rol te spelen in de jubileumvoorstelling. Ik was direct enthousiast, maar vond het ook wel een beetje spannend om weer het podium op te gaan. Gelukkig heb ik niet zo’n grote rol en hoef ik maar een paar zinnen te zeggen. Dus dat komt vast goed.”

Welke rol(len) speel je in de jubileumvoorstelling?

“Ik moet iemand spelen, die ik totaal niet ben, namelijk een hele bijdehante, jonge ober, haha. Ik speel in één scène mee en was tijdens de eerste repetitie best gespannen. Ik vind het echt leuk, maar ook wel lastig om mijn tekst letterlijk te onthouden. Misschien krijg ik daarnaast nog een figurantenrolletje. Daar hoef ik in elk geval geen tekst voor te leren.”

Meer nieuws van Amicitia

Kids Festival 2024

Kids Festival 2024

Sfeermarkt Loil deels in teken van kinderfestival LOIL - De Sfeermarkt Loil staat dit jaar deels in het teken van...

Sfeermarkt 2024

Sfeermarkt 2024

Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 12:50 uur. Sfeermarkt Loil grotendeels in teken van muziek en kinderfestival...