Simone Cornelissen (54) kreeg het toneelspelen met de paplepel ingegoten

Simone Cornelissen - Bloesems Toneel - Even voorstellen

Categorie: Toneel

3 maart 2023

Toneelvereniging Amicitia bestaat 100 jaar. Om dit te vieren, spelen we in maart en april vier keer de jubileumvoorstelling Bloesems. Het blijspel wordt dit keer niet alleen uitgevoerd door de vaste toneelgroep. Er staat ook een aantal oud-spelers en debutanten op het podium. Simone Cornelissen-Bolder (54) kreeg het toneelspelen thuis met de paplepel ingegoten. In een kort interview stellen we haar graag voor!

Wanneer was je lid van Amicitia? En hoe lang?

“Ik ben ooit bij de muziek begonnen, maar daar heb ik maar een paar jaar meegespeeld. Op mijn dertiende of veertiende ben ik bij toneel gegaan. Dat kregen we van huis uit mee, vader en moeder hebben ook lang toneel gespeeld en de regie gedaan. Met de jeugd speelden we altijd een half uurtje voor het volwassenen toneel, weet ik nog. In 2001 ben ik gestopt toen mijn jongste zoon werd geboren. Ik zit bovendien in de zorg en dat was toen ook lastig met toneel te combineren.”

Hoe kijk je terug op die tijd?

“Ik vond het altijd heel leuk en gezellig bij Amicitia. Er was altijd een grote saamhorigheid binnen de groep. Samen leefde je in spanning naar de voorstellingen toe. Na afloop was er de ontlading. Ik speelde in die tijd al met Rob Balduk, Rosalien Branderhorst, Jeroen Schlief en heb zelfs een paar keer met mijn zus Sabine op het podium gestaan. De hoofdrol heb ik nooit gespeeld, maar dat hoefde voor mij ook niet.”

Aan welke voorstelling heb je de mooiste herinneringen?

“De musical Oh wat een beeld vond ik een leuk stuk met leuke muziek. Ik herinner me ook het mooie decor, waarin ik onder andere de vrouw van de groenteman speelde en in een heus groentewinkeltje stond. Maar ik had in die voorstelling meerdere kleine rollen en zat ook in een gymclubje met zo’n leuk gympakje, haha.”

Was je meteen enthousiast toen ze je vroegen om voor het jubileum nog één keer het podium te betreden?

“Ik zat bij Sabine thuis en heb haar gezegd dat ik wel mee wilde doen als figurant. Ik heb me dus eigenlijk zelf aangemeld, haha. Maar van zo’n 100-jarig jubileum wil je toch ook graag onderdeel zijn. Bovendien vind ik het mooi dat we in de kerk spelen. Hier heb ik alles meegemaakt, mijn eigen trouwerij en de uitvaart van mijn ouders.”

Welke rol(len) speel je in het blijspel Bloesems?

“Ik sta in verschillende rollen als figurant op het podium. Zo speel ik een moderne Amsterdamse vrouw, zit ik in een vriendinnenclubje, sta ik achter het dranghek als de koningin komt en ben ik aanwezig bij de bruiloft. Ik wilde wel graag meespelen, maar niet teveel tekst hebben. Deze rollen passen me dan ook prima.”

Meer nieuws van Amicitia

Kids Festival 2024

Kids Festival 2024

Sfeermarkt Loil deels in teken van kinderfestival LOIL - De Sfeermarkt Loil staat dit jaar deels in het teken van...

Sfeermarkt 2024

Sfeermarkt 2024

Laatst bijgewerkt: 17 juni 2024 12:50 uur. Sfeermarkt Loil grotendeels in teken van muziek en kinderfestival...